Obilježena devetnaesta godišnjica pogibije na Šatoru

Prije 19. godina, 30. lipnja 1995. godine, na planini Šator, na mjestu Lisa kosa, na nadmorskoj visini većoj od 1700 metara,  u borbama sa srpskom vojskom, poginuli su Zeničani, Marijan Jonjić, Ante Suknjov, Ljupko Kolak i Valentin Lekić. Četvorica poginulih bili su pripadnici 44. samostalne domobranske pukovnije, „Jure Francerić“ koja je, tijekom rata, nakon što su Hrvati prognani iz Zenice, djelovala u 316 dana potpuno opkoljenoj  Lašvanskoj dolini i dala veliki doprinos njezinoj obrani u borbama s daleko nadmoćnijim i brojnijim snagama Armije BiH.

U povodu devetnaeste godišnjice pogibije četvorice pripadnika samostalne domobranske bojne „Jure Francetić“ iz Zenice, u župnoj crkvi u Vitezu u ponedjeljak je slavljena sveta misa zadušnica koju je predvodio viteški župnik, fra Marko Kepić.

Svetoj misi zadušnici u viteškoj župnoj crkvi prisutni su bili članovi obitelji i rodbina poginulih, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskoga rata Zenice i Viteza i suborci koje je predvodio ratni zapovjednik ove postrojbe, umirovljeni pukovnik HVO-a, Željko Ljubanić.