Hrvatsko proljeće Središnje Bosne nastavljeno predavanjem prof. dr. Perine Meić

U sklopu kulturne manifestacije “Hrvatsko proljeće središnje Bosne”, sinoć je u dvorani Hrvatskog doma u Kiseljaku prof. dr. Perina Meić održala predavanje na temu ‘Krleža, Andrić i bosanski krstjani’.

Tom je prigodom Meić pojasnila povezanost bogumila, bosanskih krstjana i crkve, te definirala način pisanja Andrića i Krleže na navedene teme, zaključivši da njihov književni opus ne predstavlja nikakve znanstvene dokaze.

Te dokaze trebamo tražiti u materijalnim oblicima kao što su stećci, koji, unatoč zapuštenosti i nebrizi, kriju veliko blago, ustvrdila je Meić.

Perina Meić redovita je profesorica na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, a doktorirala je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Autorica je više knjiga i znanstvenih članaka koje se bave teorijom i analizom književnosti.

Kulturna manifestacija ”Hrvatsko proljeće središnje Bosne” trajat će do sredine lipnja, a svaka općina središnje Bosne ugostit će po jedan ili više događaja kao što su tribine, predstave, okrugli stolovi, predavanja, klapske večer itd.

Organizator manifestacije je srednjobosanski Županijski odbor Mladeži HDZ-a BiH uz potporu srednjobosanskog Županijskog odbora HDZ-a BiH. Koordinatorice projekta su Gloria Lujanović i Irena Mrnjavac.

Prethodni članakJozo Kafadar je molio za život, mještani u strahu planiraju iseljavanje
Sljedeći članakMladi nogometaši Viteza u borbi za završnicu prvenstva BiH