16 godina od atentata na Jozu Leutara

Danas, 16. ožujka 2015. godine, navršava se 16 godina od atentata na federalnog doministra unutarnjih poslova Jozu Leutara. Leutar je od posljedica eksplozivne naprave aktivirane u njegovom službenom automobili u sarajevskom naselju Ciglane, preminuo 12 dana kasnije, 28. ožujka.

Iako je u istragu o atentatu na Leutara bio uključeni u čuveni FBI, ubojice i nalogodavci ni do danas nisu otkriveni. Štoviše, onima koji ih štite cijelo vrijeme uspjelo je zataškati dokaze i pred istražiteljima FBI-a te istragu usmjeriti u potpuno krivom smjeru. Dokaz tomu je pravosudna farsa od suđenja šestorici Hrvata za atentat na doministra Leutara na čelu s generalom Ivanom Andabakom kao prvookrivljenim i Dominikom Ilijaševićem Comom kao drugookrivljenim, prenosi artinfo.

Žrtva najnovijeg pokušaja montaže slučaja Leutar je hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović.

Obje montaže temelje se na iskazima osuđivanih osoba, a u prvom slučaju silovatelja i šizofrenika Merima Galijatovića.

Nalogodavci su u slučaju Leutar pokazali svu svoju političku moć. Ona se demonstrira punih 16 godina koliko dugo se skrivaju ubojice Joze Leutara, a skrivanjem počinitelja i nalogodavci mogu mirno spavati.